Wat zijn de trends in kinderkleding voor de lente 2019?

Metallics en glitters
De metallics, glitterstoffen en pailletten zien we weer terug in vele verschillende kleuren en collecties. Superstoer en makkelijk te combineren. Van sportief tot feestelijk. Om het sportief te stylen combineer je het shiny item bijvoorbeeld met een sneaker. Om de outfit feestelijk te stylen combineer je het met een gekleder kledingstuk.

Sportief
De sportieve trend van 2018 zet dit jaar ook weer helemaal door. Wie kent ze niet, die leuke biezen op broeken en rokken en zelfs jassen. De biezen kunnen al dan niet voorzien zijn van teksten of logo’s. Color blocking oftewel kleurblokken ga je ook veel terugzien in de sporty trend. Tevens is color blocking een trend op zich.

Color blocking
Letterlijk vertaald: kleurblokken. Kleurblokken door bijvoorbeeld effen items in verschillende kleuren te combineren. Bijvoorbeeld een lichtgrijze broek met een zachtblauwe blouse en een camelkleurige jas. Of in felle snoepjeskleuren, ook dat kan en mag allemaal in de lente en zomer van 2019. Hier lees je meer over color blocking,

Naturel en pastel
Peach kleuren: zachte kleuren als de perzikkleur en alle afgeleide tinten hiervan.  Van oudroze naar bruin en oranje zien we niet alleen in het interieur maar zeker ook in kidsfashion terugkomen. De tinten worden ton-sur-ton gecombineerd of een met elkaar gemixt.

Pyjamastijl
De pyjama-stijl kenmerkt zich door broek en top in exact dezelfde print. Net zoals dat ook vaak bij de sporty trend het geval is. Bij de pyjama-stijl zijn de prints groot en de stoffen zijn vaak satijnachtig. De top is meestal een kimono of een model dat daar op lijkt. Nog een bijkomend voordeel is dat het heerlijk zit!

Prints
En over prints gesproken, we zien ook t-shirts, longsleeves en sweaters met een print van Disney en andere cartoonfiguren en cartoon kreten.

Schoenen
Voor zowel jongens als meisjes geldt onder andere dat we enkellaarsjes blijven dragen. En kleurige sneakers. Zowel in mono kleur als meerkleurige sneakers. Voor de jongens zijn de meerkleurige schoenen in wat gedemptere tinten, bij de meisjes mag het knallen! En als je dat allemaal wat te kleurig vindt, het kan ook in pastelkleuren. En is ook dát buiten je comfortzone? Wees gerust, de witte sneaker is here to stay!