Wat zijn de trends in kinderkleding voor herfst 2019?

De trends die we kunnen verwachten voor het seizoen herfst 2019 bestaat zoals elk seizoen uit verschillende stijlen. Voor elk wat wils!

Als eerste stijl benoemen we ‘Principal’, er wordt een statement gemaakt, een stijl van de moderne asceet. Jongvolwassenen en  kinderen worden zich steeds bewuster van de wereld om hen heen en de impact die we hebben op het milieu. ‘Nee’ zeggen wordt een statement. Ook kinderen zeggen nee tegen vervuiling, nee tegen plastic en nee tegen fastfood en fastfashion. Deze stijl uit zich dan ook in natuurlijke kleuren. De tinten oranje, koperkleurige tonen, rozerood en grijstinten. Deze modetrend is minimalistisch in vorm en gemaakt van duurzame materialen. Daar lijkt de volgende stijl haast haaks op te staan.

In de trend ‘Color Fever’ kan en mag alles. Deze trend is kleurig en vrolijk. Het herinnert aan  disco van de seventies, eighties en nineties. Hier zie je ook weer het colorblocking terug. Het colorblocking wordt minimalistischer en bestaat in de fashiontrends van herfst 2019 nog uit maximaal 2 kleuren, waar we in het voorjaar van 2019 nog tot maximaal 4 kleuren het colorblocken toepassen. Ook blijft het lichte blauw een favoriete tint in  het modeseizoen herfst en winter 2019. Niet alleen kleuren en prints worden gemixt, ook verschillende materialen worden bij elkaar gedragen. Een zachtere variant van deze trend is Soft en Sparkly. Zachte pastels worden gecombineerd met glitter en metaalkleuren. Het is een soft disco versie en klassiek.

Een derde fashionstijl voor het seizoen herfst en winter 2019 gaat over het cocoonen, je terugtrekken in je veilige huiselijk bubbel met vrienden, je gezin en familie en huisdieren. Bij deze modetrend hoort de leefstijl van yoga, gezond eten, staycations (niet op reis gaan om vakantie te vieren maar thuis vakantie vieren omdat dat duurzaam is). Deze modestijl gaat ook terug naar de nineties, de zogenaamde romantische kant ervan en de kleuren in deze kinderkledingstijl zijn dan ook zachte pastels, de materialen zacht en hebben een natuurlijke look. De vierde opvallende trend wordt ‘warm futurisme’ genoemd en bestaat uit multiculti prints en stoffen. De opdruk lijkt patchwork maar ook de dierenprints blijven hot en actueel.

Jungleprints | Bruinen en groenen | Oerwoud | Stoer | Sneakers en boots | Suède | Mosterdgeel

We mogen komend herfst- en winterseizoen helemaal los met de jungleprints. Stoere items in bruine en groene tinten met hier en daar een touch of color. Ook het trendy mosterd geel zet komend seizoen nog door voor een frisse touch. Qua prints kan het niet gek genoeg, van luipaard print in aparte kleuren tot banenen en apen, het mag lekker gek en vrolijk!