Wat zijn de trends zomer in kinderkleding voor de zomer 2019?

De trends voor de zomer van 2019, ook vaak afgekort tot ss19. Hierbij staat de ‘s’ voor ‘spring’ (lente) en de tweede ‘s’ voor ‘summer’ (zomer). Het cijfer 19 natuurlijk voor het jaar 2019.

De kindermode trends van de zomer 2019 kunnen we het beste omschrijven als regenboogkleuren en pasteltinten. Het klinkt uiteenlopend en dat is het ook. Het zijn verschillende stijlen die allemaal terug te zien zijn in modebeeld van de zomer 2019. Creatieve combinaties van kleuren en prints. Vaak met citroengeel als middelpunt. Opvallende allover-prints en retro-patronen vormen een belangrijk onderdeel van de trends in kindermode in de zomer van 2019. En ook hier worden tops en broeken in dezelfde print gedragen waardoor er weer een pyjama-stijl ontstaat met haast een tribal tintje. Grote en kleine ruiten worden gecombineerd met grafische dessins van bladeren en fruit. Belangrijke kleuren zijn: lichtroze, blauwgroen, geel. De vormen zijn sportief en er is veel ruimte voor creativiteit. Bij de sportieve trend zie je ook stoffen met het logo als allover patroon..

Naast al dat kleurgeweld is er de bohemian stijl die gekenmerkt wordt door beige tinten die gemixt worden met wit of gecombineerd als color blocking*. Niet alleen de prints maar ook de materialen zijn natuurlijk. Een casual look van linnen en mooie designmixen met Afrikaanse en Scandinavische invloeden. Belangrijke kleuren daarbij oranje, bruin, geel en rood. 

* Wat is color blocking? Letterlijk vertaald is het het gebruik van kleurblokken. Dat kan je op verschillende manieren toepassen in de kleding van je kinderen. De eerste manier is door meerdere tinten van een kleur te combineren. Ook wel ton sur ton genoemd. Een andere manier van color blocking is het combineren van effen items in verschillende kleuren. Gebruik niet meer dan 4 kleuren wanneer ze nogal contrasterend zijn. En dan is er nog het color blocking dat al voor je gedaan is. En dat is wanneer 1 item al bestaat uit verschillende kleuren. Color blocking is een leuke en makkelijk toe te passen manier om je zoon of dochter stijlvol te kleden. Wanneer je je aan de regels houdt zoals hierboven geschreven kan het niet mis gaan!